Suomeksi

Näyttämö on aina vetänyt minua puoleensa, ja aloitin urani vuonna 2007 Turun Kaupunginteatterissa. Musikaali oli FöriBeat ja minä kuusitoistavuotias. Työ vei mukanaan, ja siitä lähtien olen työskennellyt freelancerina musikaaleissa, puhenäytelmissä, revyissä, kameran edessä ja äänitysstudioissa. Reittini alalle ei ollut kovin perinteinen – korkeakoulutuksen sijaan olen saanut oppini työn kautta. Kollegoilta. Haasteista. Voitetuista vaikeuksista. Astumalla pois mukavuusalueelta.

sonja sorvola koreografi
Kuva: Minna Kurjenluoma

Olen saanut työskennellä sekä suurissa teatteritaloissa (mm. Helsingin Kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Turun Kaupunginteatteri) että pienissä, vapaan kentän tuotannoissa. Näyttelijänä vahvuuksiani ovat monipuolisuus ja nopea sopeutumiskyky, ja teen keikkaa myös laulajana ja tanssijana. Tärkeimpiä roolitöitäni ovat olleet Venus turkiksissa -näytelmän Vanda Jordan (2018), Constellations -näytelmän Marianne (2017), sekä Rent -musikaalin Mimi Marquez (2011).

Teatterikoreografina olen työskennellyt vuodesta 2011. Minulle henkilökohtaisesti tärkein työ oli tammikuussa 2019 ensi-iltansa saanut Broadway-musikaali Fame, joka toteutettiin Raumalla Teatteriyhdistys Faken ja Rauman lukion yhteistyönä. Oli upeaa nähdä, miten teatterin taika imi nuoret ensikertalaiset mukaansa – miten sitoutuneesti, avarakatseisesti ja intohimoisesti he heittäytyivät, ja miten heistä kasvoi epävarmuuksienkin kautta valovoimaisia esiintyjiä.

Käsikirjoittaja debytoin 2015, kun Helsingin Casino etsi Fennia -saliin uusia esityksiä. Lentomaailmaan sijoittuva revyy Cabin Crazy kiersi Fennia -salin esityskauden jälkeen myös muissa Suomen teatteriravintoloissa. Toinen lempilapseni, yhdessä Elina Aallon kanssa käsikirjoittamani episodimainen musiikkiteatteriesitys Broken Hearts Club sai ensi-iltansa KokoTeatterissa joulukuussa 2018.

Lue lisää työkokemuksestani CV -osiossa